Nastavení cookies
 
 

TŘI TYPY NOSNÍKŮ PRO LAMELOVÉ CLONY

 
TŘI TYPY NOSNÍKŮ PRO LAMELOVÉ CLONY
2. září

Princip fungování clony je jednoduchý – průchod či průjezd skrze vertikální průhledné lamely, které se ihned vrací do původní polohy a tvoří zábranu proti nepříznivým vlivům. Při nákupu však zákazník může ovlivnit typ clony a ušetřit finance a zároveň si zajistit optimální funkčnost clony. Stačí jen vybrat si správný druh nosného prvku (lišty), který je vhodný pro konkrétní typ daného provozu.

 

Plastová lišta je nejlevnější typ uchycení lamel. Clona je vhodná pro průchody osob, průjezdy ručních paletových vozíků. Instalaci doporučujeme pro otvory max. výšky 2300 mm.

Plastové  lišty jsou délky 600 mm, navazují na sebe pomocí zámkového systému. Výhodou je snadná montáž lišty a jednoduché navěšení předděrovaných lamel na zobáčky.  

Možné překrytí lamel 0 %, 50 %, 100 %.

lišta plastová --.jpg

 

Hřebenová lišta se používá nejčastěji pro interiérové předěly s průchody lidí či s průjezdy paletových vozíků. Není vhodná pro průjezdy těžké techniky a vysoké otvory.

Jednotlivé plastové pásy visí pomocí nanýtovaných koncovek na hřebeni nosného profilu. Překrytí pásů lze kdykoliv libovolně změnit posunutím lamely o jeden či dva zobáčky.

Lišta se vyrábí v provedení pozinkovaném a nerezovém. Její délka je 1968 mm. Umožňuje dle šířky pásů překrytí 0 %, 35%, 75 %, 100%.

lišta hřebenová --.jpg

Svěrná lišta je vhodná pro libovolný typ otvoru, nejvhodnější pro vysoké otvory. Vyrábí se v provedení pozinkovaném a nerezovém. Výrobní délka kusu je 6 m. Kotvení je možné i tzv. letmo či rozporem. Umožňuje krytí lamel 0 %, 50 %, 100 %.

 Skládá se z kovového nosného profilu a přítlačných plastových koleček.

 

svěrná s přítlačnými puky -- čelní pohled.jpg

 

U těžkých clon nebo v místech s velkým namáháním clony (jeřábové dráhy) dodáváme svěrnou lištu v kombinaci kovový nosník + kovová přítlačná lišta.

svěrná s přítlačnou lištou -- čelní pohled.jpg